HomeАНТИСТРЕСШтосноПолицајци три месеци по грешка примале поголема плата!

Полицајци три месеци по грешка примале поголема плата!

ПОвеќе од 6.000 полицајци во Словенија, три месеци по грешка примале повисока плата, а токму поради тоа последната плата им била намалена. Неименуван полициски синдикат изјавил дека доколку полицаец во просек месечно добива плата повисока за 150 евра, тоа значи дека вкупно се претплатени три милиони евра.

„Тешко ми е да поверувам дека ова никој не го забележал, веројатно сите молчеле, се додека грешката не беше исправена при примањето на плата минатиот месец“, открива овој извор. Тој исто додаде дека целата работа би требало уште еднаш дополнително да биде прегледана бидејќи и понатаму е нешто сомнително, а многу кои последниот месец добиле пониска плата не веруваат во даденото објаснување.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com