HomeРЕФЛЕКТОРФилмПогледнете кои филмови заработиле повеќе од милијарда долари

Погледнете кои филмови заработиле повеќе од милијарда долари

42605274057fbb40782e7a599187348_v4_big

Откако добивме информација дека новото анимирано остварување на компанијата „Disney“, „Finding Dory“ ја поминало магичната цифра од милијарда долари заработка на благајните ширум светските кино-сали, интересно е да се види кои се филмови до сега успеале во тоа. Во врска со тоа ви претставуваме листа од играни и анимирани филмови која не е долга, но е интересна да се види.

До сега само 27 филмови успеале да се најдат на листата на филмови со најмногу успех на благајните ширум светските кино-сали. Повеќето од нив најверојатно ги имате гледано, но доколку го немате направено еве ви некој предлог:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com