Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионПодземен антинуклеарен тунел ги поврзува институциите во Тирана

Подземен антинуклеарен тунел ги поврзува институциите во Тирана

Откриен е подземен антинуклеарен тунел во центарот на Тирана. Тунелот е изграден во времето на студената војна од страна на системот на Енвер Хоџа. Според албанските медиуми, тунелот го поврзува Министерството за внатрешни работи со другите институции во Тирана. Власите во Тирана за прв пат им дозволија на албанските медиуми да објават слики од внатрешноста на тунелот.
tunel