Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеПо тестовите на Водовод учениците не се затруле од водата

По тестовите на Водовод учениците не се затруле од водата

Тестовите од водата во ОУ „11 Октомври“ во општина Центар според анализите на ЈП Водовод и канализацијае хемиски и бактериолошки исправна за пиење соопшти нивниот портпарол Благоја Филиповски.

Ова го покажале резултатите од испитувањето на шест мостри од водата од шест различни места во училиштето, кои биле испратени во Центарот за санитарна контрола и надзор на ЈП „Водовод и канализација“ Скопје.

Тестовите биле направени од секторот на училиштето од каде имаше најмногу затруени ученици со што се отфрла можноста дека се затруле од водата за пиење.