Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаПо рекордниот старт iPhone 6s има забавено темпо на продажба

По рекордниот старт iPhone 6s има забавено темпо на продажба

Apple може да се радува на одличниот старт со продажбата на iPhone 6s и почетното рушење на рекордот од продадени 13 милиони смартфони, но таа прослава кратко ќе трае бидејќи интересот кај купувачите во последниот период е опаднат.

iPhone 6s најверојатно нема да стигне од бројката на продадени 76 милиони уреди како неговиот претходник iPhone 6 но, затоа пак не значи и дека нема да биде успешен бидејќи темпото на продажба укажува дека до крајот на годината ќе бидат нарачани околу 50 милиони уреди што е тројно повеќе од најсилниот конкурент Samsung Galaxy S6.

Извор: telefoni.mk