Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАСветПо масакрот во Орландо, страв за најавените геј паради

По масакрот во Орландо, страв за најавените геј паради

pride-security

Откако 50 лица беа убиени во Пулс клубот во Орландо властите на САД стравуваат дека може да дојде до нови инциденти на најавените бројни паради на гордоста низ повеќе градови на кои ќе се изрази солидарност кон ЛГБТИ лицата, како и изразување на сочуство за загинатите.

Полициските власти засега велат дека нема конкректни закани, но се истражуваат повеќе индии и нема ништо да биде оставено на случајност. Овој викенд се најавува и „прајд“ собир во Скопје, но засега нема известување од МВР дали ќе бидат ангажирани дополнителни полициски сили за обезбедување.