Wednesday, Apr 18, 2018
HomeАНТИСТРЕСПатувањеПловете низ Босфорот со UberBoat

Пловете низ Босфорот со UberBoat

uber boat

Uber можеби има големи предизвици да се прошири во градската мрежа на таксисти во Париз и други европски и американски градови каде има дури и насилни протести, но овој сервис е се помоќен и го прошири својот сервис и во Истанбул од каде ќе може да резервирате глисери и јахти за пловење по Босфорот.

uber boat istanbul

Uber ќе соработува со турскиот холдинг Navette за изнајмување на бродови преку мобилната апликација. Со еден допир на екранот може да најдете кој брод е слободен и е најблиску до вашата локација за да го закажете патувањето на посакуваната дестинација низ крајбрежјето на турската престолнина со цени кои се прилично достапни за туристите.

Извор: telefoni.mk