Thursday, May 21, 2020
HomeСТУДЕНТУМПленумот ги блокира изборите, обвинет дека е под влијание на СДСМ

Пленумот ги блокира изборите, обвинет дека е под влијание на СДСМ

izbori spukm2

Студентскиот пленум е обвинет дека е под влијание на младинската партиска организација на СДСМ која организирала свои членови да ги блокираат изборите за претседател на Студентскиот парламент и вообичаените навреди од власта дека се платеници на Сорос. Се појави и навредлив плакат против Студентскиот пленум кој недемократски сака да спречи избори.

plenum navreda

Од Студентскиот пленум пак, соопштија дека се врши организирано носење на студентите од другите градови да гласаат на изборите на УКИМ кои се нелегитимни. Затоа тие прават обид да ги блокираат факултетите на кои се врши гласање бидејќи студенти не излегуваат и кој и да биде избран нема да биде легитимен затоа што го нема гласот на мнозинството.

izbori spukm

На Правниот факултет не се поставени паравани и гласањето не може да се одвива во тајност, па од давање на својот глас се откажал и Кирил Спировски, претседателот на СПУКМ.