Sunday, May 31, 2020
HomeАНТИСТРЕСПатувањеНеверојатен феномен: Планината што гори

Неверојатен феномен: Планината што гори

dome fire

Врвот на планината Полукупола во националниот парк Јосемити многумина ги воодушеви со сликата објавена од Остин Јенајан на која се гледа како извира пламен од височините. Најпрво сите се излажаа дека навистина станува збор за пожар, но Јенајан ја откри точната приказна.

Half-Dome-Fire

Сликата е направена во совршен момент, кога изгрева сонцето и се добива уникатен отсјај од Мерсед реката која тече покрај планината Полукупола. Овој природен феномен траел неколку секунди при што е направена совршената слика на извирање на пламени јазици од врвот на Полукупола. Навистина изгледа воодушевувачки, дали ќе се сложите.