HomeАНТИСТРЕСШтосноПлаќање данок и после смрт и стигнало писмо на гробот!

Плаќање данок и после смрт и стигнало писмо на гробот!

Пораката гласи: Само две работи во животот се сигурни- смртта и данокот“! Дека тоа е голема вистина покажаа француската служба задолжена за наплата на даноци кои барале од мртва жена да ги плати своите обврски кон државата, а со таа цел испратила писмо на нејзиниот гроб!

Градоначалникот на приморскиот град Сароза во Бретањи, вели дека добил писмо од даночните служби упатено кој мртов жител на тој град, со впишана адреса: „Гроб 24, ред Е“, пренесуваат француските медиуми. Градскиот благајник Кристоф Либре изјави за локалните медиуми дека во прашање било барање за данок на имот.

„За жал, ова не е прв пат да добиваме вакви писма од даночните служби“, вели Кристоф Либре.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com