Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеПивница од Скопје точела свој алкохол, а не плаќала акцизи

Пивница од Скопје точела свој алкохол, а не плаќала акцизи

Угостителски локал – пивница од Скопје нелегално произведувал пиво за сопствени потреби и продажба, но за алкохолот не плаќал акцизи како што наложува законот. Нерегулаторнистите се откриени од страна на Царинската управа при што се задржани 2,3 тони залиха на пиво предвидени за продажба. Против правното лице ќе биде поднесена соодветна пријава.