Sunday, Jun 17, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРЛитератураПисателот Добре Тодоровски лауреат на наградата ,,Крсте Чачански"

Писателот Добре Тодоровски лауреат на наградата ,,Крсте Чачански"

книгааа 3

 

„Помен за едно време“ е насловот на книгата која на битолскиот писател и член на Друштвото на писатели на Македонија Добре Тодоровски му ја носи наградата ,,Крсте Чачански” која ја доделуваат  културниот центар „Бран“ и Ревијата за книжевност „Бранувања“ од Струга.

струга кино

Свеченото врачување на наградата ќе се случи на 3 јули во Центарот на култура „Браќа Миладиновци“-Струга, во склоп на фестивалот „Струшки книжевни средби 2015“.

Освен наградата ,,Крсте Чачански” Културниот центар „Бран“ќе ја додели и наградата ,,Јован Котески”. Честа ќе му припадне на авторот ,,Славчо Ковиловски” за книгата ,,Барутна поезија”.