Monday, Jul 13, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнПирамида во која може да се живее!

Пирамида во која може да се живее!

piramida kuka 4

Моменталните египетски гробници послужиле им како инспирација на мексиканските архитекти Хуан Карлос Рамос во дизајнирањето на куќа којапо облик е совршена пирамида. Секој кој има доволно пари може на овој начин за себе да си приушти лична пирамида! Се одликува со гаража, кујна, спална, купатило, библиотека и студио за снимање.

piramida kuka

„Мојот омилен дел од куќата е студиото на првиот спрат. Ми се допаѓа идејата за студио во куќата. За мене е многу важно да се има флексибилен простор за живот и работа, со стаклена фасада која нуди поглед од природата“, изјавил Рамос. „Најдов неколку примери за куќи во пирамида во историјата на архитектурата, бидејќи обликот на кутијата е многу функционален.

piramida kuka 2

Piramida kuka 3