HomeДЕНЕШНАСкопјеПетровец доби двојно тениско игралиште

Петровец доби двојно тениско игралиште

Проектот на Владата за изградба на 120 тениски игралишта на територијата на Република Македонија преку Агенцијата за млади и спорт напредува во нагорна линија.  Денеска и официјално беше пуштено во употреба двојното тениско игралиште во ОУ „Кочо Рацин“ во населбата Петровец.

Марјан Спасески, директорот на Агенцијата за млади и спорт истакна дека игралиштето е изградено по сите стандарди и има сертифицирана подлога со ограда од три метри и рефлектори за осветлување. Премиерот Груевски, пак, изјави дека ќе продолжи изградбата на цврста и стабилна инфраструктура во Петровец, со што би им се овозможил полесен живот на граѓаните.

тенис1

Досега се изградени 44 тениски терени ширум Македонија, а 31 се во фаза на изградба.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com