HomeДЕНЕШНАПолитикаПетар Аневски повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители

Петар Аневски повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија.

Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната седница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

На предлог на Аневски на седницата за заменик претседател е избран Арбер Исаку, соопшти Советот на јавните обвинители на Република Македонија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com