Sunday, Apr 15, 2018
HomeДЕНЕШНАПензионерите во Грција од утре ќе си ги земаат пензиите

Пензионерите во Грција од утре ќе си ги земаат пензиите

банки грција

Грција ќе отвори 1.000 филијали на банки од утре до крајот на неделава, за да може да се исплатат пензиите на пензионерите во земјата, кои не користат банкомати.-соопштило Грчкото министерство за финансии

Во текот навчерашниот ден медиумите пренесоа многу анкети направени во Грција на кои имавме можност да видиме изјави од многу пензионери загрижени поради фактот дека нема да имаат пари за лекови бидејќи немаат картички за банкомат.Вратите на банките за сите други услуги ќе останат затворени се до 6 јули, а пензионерите ќе можат да подигнат сума до 120 евра.