HomeДЕНЕШНАРепубликаПазар сред училиште, само во Валандово, тврди СДСМ

Пазар сред училиште, само во Валандово, тврди СДСМ

pazar-pkostadinov_izjava

Опозициската СДСМ реагира на бизарното преместување на пазарот во двор на основно училиште во Валандово кое е извршено без воопшто да се почитува никаков закон и процедури.

„Граѓаните на Валандово се шокирани од оваа гледка. Погледнете, тезгите од градскиот пазар се монтирани во школскиот двор на основното училиште „Јосип Броз – Тито”. Нормалното одвивање на наставата и целиот образовен процес во ова училиште е доведен во прашање. Дислокација на градскиот пазар во училишниот двор е извршена без почитување на било какви законски процедури и правила, без консултација со родителите, наставниците и учениците“, посочи Перо Костадинов од СДСМ.

Од градоначалникот на општина Валандово, Николче Чурлиновски бараат итно решение на овој проблем и пронаоѓање на соодветна локација која ќе биде поволна и за продавачите на тезгите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com