HomeДЕНЕШНАПолитикаПавле Трајанов ги враќа предлог законите за СЈО и сведоците во редовна постапка

Павле Трајанов ги враќа предлог законите за СЈО и сведоците во редовна постапка

Пратеникот Павле Трајанов од Демократскиот сојуз ќе предложи нови измени на законите за СЈО и заштитените сведоци кои ќе се носат во редовна постапка, односно прво ќе има нивно разгледување и оценка во комисиите на Собранието, за потоа да бидат ставени на јавна расправа и гласање.

За разлика од неговата идеја вчера во Собранието по итна постапка не беа изгласани предлозите за продолжување на мандатот на СЈО за покренување на обвиненија, како и за зголемени ингеренции за заштита на сведоците.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com