Wednesday, Sep 30, 2020
HomeДЕНЕШНАСветПаника на аеродромот во Женева, дојава за опасност

Паника на аеродромот во Женева, дојава за опасност

zeneva

Полицијата во Женева денеска покрена серија мерки за контрола на подрачјето околу аеродромот во градот, откако добила информации за можна закана.

Полицијата на Фејсбук објави дека во тек се превентивни безбедносни мерки на подрачјето околу аеродромот, кои ќе се применуваат на неодредено време.

Во соопштението се наведува дека полицијата ги проверува информациите од Франција, по што ја зајакна контрола околу аеродромот.

Раководството на женевскиот аеродром наведува дека мерки се преземени откако добиле анонимен повик за опасност, но не изнесоа повеќе детали за случајот.

МИА