Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаПајак службата оштети паркирано возило и откорна дрво во Куманово

Пајак службата оштети паркирано возило и откорна дрво во Куманово

pajak sluzba kumanovo 2

Пајак возило на ЈП „Куманово-паркинг“ денеска на пладне при подигање на непрописно паркирано возило на ул. Илинденска оштети возило, бандера и откорна дрво.

Едно возило е оштетено, турнати се бандера и дрво откако пајак возило крена непрописно паркирано возило на улицата која се наоѓа во централното градско подрачје. Случајот го потврија од СВР Куманово, од каде што информираа дека увидот се уште трае.

Директорот на ЈП „Куманово-паркинг“ во чија надлежност е пајак возилото, Фадиљ Шабани, информира дека несреќата настанала кога пајак возилото кренало непрописно паркирано возило на улицата Илинденска, но закачило во каблите што, како што потенцира, биле пониско поставени во однос на законските прописи, по што била турната бандера и било откорнато дрво.

При тоа оштетен е автомобил кој бил паркиран. Директорот Шабани посочи дека откако ќе заврши увидот согласно извештајот ќе преземат одговорност и согласно овластувањата на претпријатијата ќе биде надоместена штетата. Тој нагласи дека и дисциплинска комисија на претпријатието ќе утврдува зошто пајак возилото влегло во спротивен правец од дозволениот на улицата Илинденска.

МИА