HomeДЕНЕШНАСветОзначен координаторот на нападите во Брисел и Париз

Означен координаторот на нападите во Брисел и Париз

Француските истражители го објавиле името на наводниот координатор на терористичките напади изведени во Париз и Брисел. Како што со пренесува, како координатор бил означен 32-годишниот Осама Атар за кого се сомнева дека е поврзан со Исламската држава.

Извори од полицијата пренесуваат дека Атар, кој има двојно државјанство белгиско и марконско, бил разоктриен во текот на истрагата и дека одржувал контакти со Сирија. Во нападите во Париз на 13 ноември 2015 година и во Брисел на 22 март 2016 година страдааа 60, односно 34 лица.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com