Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионОтворена Dr. Oetker фабрика во Србија

Отворена Dr. Oetker фабрика во Србија

oetker

Во Шимановци, Србија за прв пат е пуштена да работи Dr. Oetker фабрика чии што производи ќе бидат наменети за продажба на пазаот на Србија и пошироко. Фабриката има капацитет на 6000 тони годишно.

dr oetker

„Континуираните иновации се наосчени кон задоволување на новите потреби во согласнот со модерните трендови на пазарот“- стои во сопштението.

Dr. Oetker во Србија од  2013 произведува во закупен простор, а изградбата на новиот погон започна во 2014 година.