Tuesday, Apr 24, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонОткриени сите новитети од Windows 10 Mobile

Откриени сите новитети од Windows 10 Mobile

windows-10-pc-phone-

Microsoft лансираше уште една тест верзија на Windows 10 Mobile која е многу блиску до конечната бидејќи се откриени голем број на новитети како што е интернет прелистувачот Edge каде лентата за адреси може да постави на дното, а откриен е и новиот центар за брзи активации каде се сместени опции за конекциите, нотес, светилка и battery saver апликација.

Windows-10-Mobile-ui1Windows-10-Mobile-ui2
Windows 10 Mobile ќе го задржи коцкастиот live ties интерфејс со приказ на повеќе икони на почетниот екран чија големина и позиција ќе може да се промени, но распоредот е овој пат многу поефикасен.

windows 10 all

Во секое мени ќе има различна навигација и контролите ќе бидат лесно видливи и на дофат на корисникот, а ќе имате и лента за пребарување на самиот врв во главното мени. Пласманот на Windows 10 Mobile ќе биде реализиран во почетокот на есента.

Извор: telefoni.mk