Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаОткриени фалсификувани банкноти од 500 денари

Откриени фалсификувани банкноти од 500 денари

Во промет се пуштени фалсификувани банкноти од 500 денари кои се речиси совршени копии и располагаат дури и со воден жиг, а единствено недостасува регистарската жолта лента за заштита, пренесува emagazin.

falsifikuvani pari1

Тешко е да се препознаат од стандардните пари, а се разликуваат само по понеквалитетната хартија и потписот на гувернерот на НБРМ. Банкнотите се откриени во дуќан во Автокоманда и потребна е подетална истрага колку 500-денарики се пуштени во оптег и кој стои зад ова фалсификување.

Извор: emagazin.mk