HomeРЕФЛЕКТОРОткриена тетратка со цртежи на Ван Гог

Откриена тетратка со цртежи на Ван Гог

Тетратка со 65 цртежи на холандскиот сликар Ван Гог била откриена неодамна и се смета за најголемо уметничко откритие во Франција во последно време, соопштија издавачите. Како што се пренесува, до сега непознатите цртежи на сликарот Винсент Ван Гог биле направени со мастило во хотел во кој бил сместен додека престојувал во Арлоу, во јужна Франција.

Издавачите не ги покажале оригиналните цртежи на јавноста, туку само книгата со репродукција, која истовремено ќе биде издадена во четврток во Франција, Јапонија, САД, Велика Британија, Германија и Холандија.

van-gog-f2

van-gog-f4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com