Tuesday, Apr 24, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРОперата ,,Марија од Буенос Аирес" утревечер премиерно на битолска сцена

Операта ,,Марија од Буенос Аирес" утревечер премиерно на битолска сцена

,,Бит Фест” 2015 и годинава ги остварува очекувањата на публиката. Утревечер во 20 и30 во Центарот за култура во Битола ќе биде изведена операта ,,Марија од Буенос Аирес” во режија на   Благојче Божиновски..

Опера за страста,љубовта но и маргините на кои може да се најде една жена во општеството. Музиката и драмата утре најуметнички ќе се испреплетат на сцената во Битола и оваа премиера ќе ја направат посебна.

Марина Коруновска  ја игра улогата на Марија од Буенос Ариес, а Нико Ѓорѓиевски улогата на заспаниот врабец.  Операта ,,Марија од Буенос Аирес” е напишана од страна на Астор Пиацола ја во 1968 година