Thursday, Apr 19, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текОфицијално iPod 6 – Новиот глас на Apple

Официјално iPod 6 – Новиот глас на Apple

Промоцијата на новиот музички плеер iPod 6 сигурно не е до толку спектакуларна како пред неколку години, но Apple верува дека се уште има корисници кои сакаат едноставен и квалитетен мултимедијален уред само за слушање музика и гледање видеа.

iPod-Touch-images

Токму тоа ќе го добијат со iPod 6 кој има речиси идентичен алуминиумски дизајн како и iPhone 6, но со помал 4 инчен HD дисплеј. iPod 6 располага со најнови хардверски компоненти како А8 процесор, 1 GB RAM, 8 мегапикселна главна камера и HD Face Time камера која ќе служи и за подобри селфи фотки.

Основниот модел на iPod 6 со 16 GB меморија ќе чини 199 долари, а најскапиот од 399 долари ќе има меморија од 128 GB.

Извор: telefoni.mk