Tuesday, Apr 24, 2018
HomeГИГА БАЈТОдбележан Social Media Day во Македонија

Одбележан Social Media Day во Македонија

media1nov

Секоја година на крајот од јуни насекаде во светот се одбележува Social Media Day кој беше стартуван од блогот за интернет култура Mashable како настан кој ја слави дигиталната револуција. Денес овој настан го прославуваат 200 градови низ светот, меѓу кои и Скопје.
media2nov
Вчеравечер, под покровителство на ЏаБест Social Media Day се одбележа во нашиот главен град по четврти пат. На настанот присуствуваа љубителите на друштвените мрежи, маркетингот и интернет културата, кои во пријатна атмосфера ги проследија неколкуте презентации кои беа вклучени во програмата.
media3nov
Се говореше популарните hashtag-ови кои прилично се актуелизираа последниов период на социјалните мрежи, #ФотоНаНеделата и #ЛетовоСакам, како и за Reddit.
media4nov
medianov