HomeАНТИСТРЕСШтосноОд италијанска фонтана извира вино кое е бесплатно за сите

Од италијанска фонтана извира вино кое е бесплатно за сите

Италија, земјата на виното, фудбалот, тестенините и убавиот живот, ја направи првата јавна фонтана од која наместо вода извира вино, па секој може да ја посети и да си налее една чаша.

italija-fontana-vino1

Фонтаната се наоѓа во градот Калдари ди Ортона, а фонтаната е дело на Дора Сатчезе, која одгледува винови лози и има своја винарија токму во околината на тој град.

Идејата е фонтаната да биде отворена 24/7, а нејзините сопственици се надеваат дека ќе биде место каде што ќе се среќаваат сите љубители на виното.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com