Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаОд денеска поскапување на цигарите во Македонија

Од денеска поскапување на цигарите во Македонија

photo_verybig_744246

Поскапување на цигарите од денеска, дури од 3 до 5 денари по кутија.Нови цени ќе имаат сите цигари на Тутунскиот комбинат Прилеп, а исто така и најпопуларните Брендови. Поскапуваат и брендовите Европа, Сан како и новите варијации на „Марлборо“ на кои моменталната цена е 90 денари, а ќе се зголеми на 95 денари по кутија. Дополнително од 1 јули годинава се зголемува и акцизата за цигарите што ќе повлече ново поскапување од 3 денари за сите цигари по кутија.