Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионОбјавени писма на убиената Србинка во Либија – молела да ја вратат дома

Објавени писма на убиената Србинка во Либија – молела да ја вратат дома

sladana-stankovic-1456174079-849723

Слаџана Станковиќ, службеничката од српската амбасада која беше киднапирана во Либија, а потоа и убиена во воздушните напади на американски воени авиони, три години претходно пишувала писма до министерството за надворешни работи на Србија во кои буквално молела да биде вратена во својата земја. Српски Блиц ги добил нејзините молби од колегите на Слаџана во Либија и најави дека ќе ги објави јавно денеска и утре.

„Ве молам, имам деца… Ве молам затоа што сум жена во Триполи… Ве молам, чесно работев десет години… Ве молам, најдете ми замена!“, пишувала и молела Слаџана Станковиќ, но залудно.
blic