HomeДЕНЕШНАСветОбама ќе ја тргне историската забрана за патување во Куба

Обама ќе ја тргне историската забрана за патување во Куба

Барак Обама ќе ги искористи надлежностите како претседател и со извршна наредба ќе ја прекине историската забрана за патување во Куба на американските државјани со што ќе ги заобиколи законодавците во Конгресот каде има силна опозиција.

cuba-usa

Новите правила ќе овозможат послободно движење, наместо досегашниот принцип на задолжително групно патување со одредување на локацијата, времетраењето и сите детали за организирање на патот. Претходно дури се сметаше и за предавство доколку американец стапне на кубанско тло, со тоа што наводно ќе му даде легитимитет на режимот на Кастро.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com