Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаНуланд од САД ќе се вмеша во бегалската криза на јужната граница

Нуланд од САД ќе се вмеша во бегалската криза на јужната граница

viktorija nuland sad

Викторија Нуланд може да биде највисокиот американски функционер од Државниот секретаријат кој би ја посетил јужната граница или поточно кампот на бегалци Идомени на грчка страна каде се зголемува бројот на лица кои бараат транзит низ Балканската рута, но се заглавени поради засилените мерки на влез. Нуланд која е помошник на Џон Кери би пристигнала во четврток, но нејзината агенда се уште не е официјално потврдена и какви пораки би испратила при посетата.