Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаНуклеарките во Франција во штрајк

Нуклеарките во Франција во штрајк

IM000922.JPG
Членовите на францускиот синдикат Генерална конфедерација на трудот гласаа за координирана серија штрајкови во сите 19 француски нуклеарни електрани и прекин на испораката на електрична енергија.
Штрјаковите ќе бидат во рамки на протестите кои се одржуваат ширум Франција со цел владата да се натера да го повлече спорниот план за реформи на законите за вработените.