Thursday, May 17, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонНовиот iPhone ќе има OLED дисплеј

Новиот iPhone ќе има OLED дисплеј

Apple размислува за прв пат да употреби OLED дисплеи за новите iPhone 6s и iPhone 6s Plus, а како добавувач ќе го користи LG Display кој има изработено многу квалитетни панели со Full HD и Quad HD резолуција. На овој начин Apple ќе ја прекине соработката со Samsung и мултимилионскиот договор ќе и го понуди на друга компанија. Се очекува iPhone 6s и iPhone 6s Plus да ја имаат истата големина од 4.7 и 5.5 инчи, но овој пат со многу повисока резолуција.

Извор: telefoni.mk