Sunday, Mar 18, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонНовиот херој HTC Aero доаѓа наесен

Новиот херој HTC Aero доаѓа наесен

HTC One M9 prva

HTC е еден од брендовите кој разочара оваа година, не поради лошиот квалитет, туку поради конфузната маркетинг стратегија која не ги искористи сите атрибути на HTC One M9 и приказната очигледно е завршена со бројните негови верзии кои само дополнително ги бунат корисниците. Затоа е најавено дека се подготвува нов херојски смартфон кој ќе ги спаси од лошата состојба.

htc one m9 selfie

Најновите информации велат дека станува збор за HTC Aero што најверојатно во овој момент служи како кодно име, а за компонентите се очекува да биде применет Qualcomm Snapdrago 820 кој ќе биде од најнова генерација и ќе пристигни токму наесен, како и новиот премиум смартфон, а измени се очекуваат и во дизајнот.

Извор: telefoni.mk