HomeДЕНЕШНАРепубликаНови возови за Скопје-Битола, бавни патувања

Нови возови за Скопје-Битола, бавни патувања

Македонски железници ќе го зголеми возниот ред на релацијата Скопје-Битола со воведување на две нови линии или вкупно 14 по 7 во двата правца. Во употреба ќе бидат ставени и новите возови набавени од Кина со што патувањето ќе изнесува 2 часа и 30 минути, а четири линии ќе бидат деловни со застанување само на поголемите станици. Без оглед на активирањето на новите возови застарената железничка инфраструктура не дозволува поголема брзина при патувањето. За споредба од Лондон до Париз се стигнува за само 2 часа.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com