Saturday, Aug 15, 2020
HomeДЕНЕШНАРепубликаНови исплати за оштетените од невремето во Охрид, Кратово и Радовиш

Нови исплати за оштетените од невремето во Охрид, Кратово и Радовиш

Продолжува исплатата на оштетата за земјоделците кои беа погодени од силно невреме на почетокот на годинава во Охридскиот, Кратовскиот и Радовишкиот регион. Владата на Република Македонија даде одобрување за надомест во висина од 2.3 милиони денари кои ќе бидат проследени до 105 лица.