Sunday, Mar 18, 2018
HomeДЕНЕШНАСветНови бомбашки напади во Нигерија

Нови бомбашки напади во Нигерија

44 загинати,67 повредени е црниот епилог од експлозии на две бомби во џамија полна со верници и познат муслимански ресторан во Нигерискиот град Џос-соопштиле нигерсиките власти. За овие напади обвинета е исламскатата екстремистичка група Боко харам.

Градот Џос повеќе пати беше цел на напади од страна на Боко Харам, истите однесоа стотици животи