Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеНов кружен тек ќе се постави во Црниче

Нов кружен тек ќе се постави во Црниче

kruzen tek

Една од посложение сообраќајни точки во Скопје ќе биде решена со поставување на кружен тек за поголема безбедност и намалување на гужвата. Затоа се подготува теренет на улицата Јордан Мијалков каде се рушат бараките на Бирото за судски вештачења кое ќе биде преселено во простории во Македонската радиотелевизија на 19-от кат. Овој кружен тек ќе ги поврзе сообраќајниците Јордан Мијалков и Павел Шатев по семафорите во Црниче.