Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаNokia без да мрдне со прст заработи милијарди од Samsung

Nokia без да мрдне со прст заработи милијарди од Samsung

nokia pari

Nokia долго време беше во силен судир со некогашниот мобилен партнер Samsung и сега конечно успеа да постигне спогодба со која јужнокорејскиот гигант е обврзан да им исплати околу 800 милиони евра за патентирани безжични технологии, а сумата може да достигне и до 2.5 милијарди евра во зависност од продажбата на уредите. Nokia засега практично и ништо не работи, а чека уште најмалку една милијарда евра од LG.

Извое: telefoni.mk