Thursday, Mar 22, 2018
HomeАНТИСТРЕСХуманостНиз Клиниката за детски болести зацаруваа нежни ноти

Низ Клиниката за детски болести зацаруваа нежни ноти

Дечињата кои подолго престојуваат во Клиниката за детски болести во Скопје денес беа анмирани со три групи музичари кои одржаа  мали концерти . Одделот за Хемато-онокологија, во Амфитеатарот на Клиниката и во игротеката на приземниот спрат се локациите на кои за момент децата заборавија на грижата и здравствените проблеми.

За музичкиот дел се погрижи Стидентскиот оркестар од Утрехт кој е основан во 1832 година и е најстар симфониски оркестар од Холандија,

Овој концерт се реализираше  благодарение на соработката  помеѓу Клиниката за детски болести и Амбасадата на Кралството Холандија