HomeДЕНЕШНАПолитикаНиколовски вети: Секој ќе добие пензија, па и тие без никаков стаж

Николовски вети: Секој ќе добие пензија, па и тие без никаков стаж

Љупчо Николовски, носителот на листа на коалицијата предводена од СДСМ во изборната единица 3 пред граѓаните на Крива Паланка вети нова атрактивна мерка за сите кои не можат да остварат право на старосна пензија, со 15 години стаж.

„ Ќе воведеме социјална пензија од 4.800 денари за сите кои не можат да остварат право на пензија по ниту еден основ или кои немаат 15 години работен стаж, а се на возраст од 65 години“, изјави денеска во Крива Паланка Љупчо Николовски од СДСМ .

Николовски го презентираше „Планот за живот во Македонија“ на СДСМ и вети зголемување на платите на сите работници и зголемување на економскиот раст од домашните претпријатија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com