HomeСТУДЕНТУМНикола Јанкуловски е новиот ректор на УКИМ

Никола Јанкуловски е новиот ректор на УКИМ

Деканот на медицинскиот факултет Никола Јанкуловски со 43 гласа е избран за нов ректор на најстариот факултет св. Кирил и Методиј.

Другиот кандидат Ненад Новковски доби шест гласа, додека шест од гласачките ливчиња се неважечки.

Пред изборот, Студентскиот пленум ја напушти седницата бидејќи Сенатот ги верификуваше мандатите на Студентскиот Парламент, кој според пленумците се нелегитимни.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com