HomeДЕНЕШНАПолитикаНикола Ивановски изгласан за нов претседател на Уставниот суд

Никола Ивановски изгласан за нов претседател на Уставниот суд

Од 1 ноември ќе започне мандатот на новиот претседател на Уставниот суд, Никола Ивановски. На денешниот колегиум уставните судови со дво третинско мнозинство го избраа Ивановски кој на ова место ќе ја наследи досегашната претседателка Елена Гошева.

Тој беше еден од главните кандидати за нејзин наследник.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com