HomeДЕНЕШНАЕкономијаНезири: Пари има, аплицирајте за КОСМЕ програмата не ЕУ

Незири: Пари има, аплицирајте за КОСМЕ програмата не ЕУ

Министерот за економија Незири потсети дека малите и средните претпријатија со соодветни проекти и идеи може да конкурираат за средства во висина од 2.3 милијарда евра преку КОСМЕ програмата на Европската унија за претпристапните фази на земјите кандидати како Македонија, но освен активности на бизнисмените свесен е дека и самата администрација треба да го предводи и полесни пристапот.

neziri KOSME

Досега само еден проект добил финансирање од 380 илјади евра и Незири вели дека обемот на компании може да биде значително поголем. КОСМЕ е програма на ЕУ која помага во добивање гаранции за почетен или обртен капитал, го подржува претприемништвото и ги подбрува бизнис условите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com