Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаНезадоволство од законот за канабис, болните тешко до лек

Незадоволство од законот за канабис, болните тешко до лек

Корисниците на канабис и повеќе граѓани кои боледуваат од ретки болести се пожалија пред Собранието на Република Македонија за ригоризните мерки со новиот закон за употреба на медицинска марихуана.

kanabis mozokСпоред нив многу штетно ќе биде ако се фаворизираат само големи компании кои ќе може да произведуваат медицински коноп и негови деривати, а не и самите луѓе кои имаат неопходна потреба за сопствено лекување.
Едно од главните барања е законот да се повлече од собраниска процедура, да се доработи со сите засегнати страни, здруженија и експерти за најправилно да се регулира оваа област.