Friday, Apr 20, 2018
HomeUncategorizedНесреќа во Гевгелија: Мигрант од Авганистан преживеа струен удар

Несреќа во Гевгелија: Мигрант од Авганистан преживеа струен удар

Вчера попладне околу 17 часот, на железничката станица во Гевгелија, младо момче настрадало од струен удар.

12-годишниот мигрант од Авганистан се здобил со повредите кога поминал покрај празните вагони со резерва. Од страна на Црвен крст, детето веднаш било пренесено во ЈЗУ Општата болница во Гевгелија за да му се укаже лекарска помош.