Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАСветНема нови случаи на МЕРС во Јужна Кореја-состојбата се стабилизра

Нема нови случаи на МЕРС во Јужна Кореја-состојбата се стабилизра

Болниците во Сеул во кои се  ширеше фаталната зараза од вирусот МЕРС од денеска се враќаат кон нормална работна состојба. Во последниве две недели во Сеул немало пријави за нови случаи зафатени со болеста која е позната и како Нилска треска,.  Како последица на истата,  во Јужна Кореја до сега починаа 36 лица.

Болеста во Јужна Кореја за прв пат беше регистрирана  на 20 мај, одтогаш 6.000 лица  беа ставени во карантин, а вкупниот број на заболени се искачи до 222 лица.