Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаНема евтин роаминг со Црна Гора

Нема евтин роаминг со Црна Гора

roaming

Црна Гора го отфрли договорот за роаминг, откако Управниот суд на Црна Гора ја прифати тужбата на црногорскиот Телеком и Теленор, со која беше побарано укинување на спогодбата за намалување на цените на роамингот во мобилната телефонија. Станува збор за спогодбата, која требаше од 30 јуни на граѓаните на Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија и Македонија да им овозможи поевтино телефонирање во роамингот.